Jdi na obsah Jdi na menu
 


Filip zvolen předsedou ÚV KSČM

Publikace: Kdo nám chce zatrhnout TTIPec?

Přihlášení

Transparentní účet
Centrální facebookový profil KSČM
Petice proti cizím armádám a základnám na území ČR
Občanská poradna
 
Připojte se k nám
Komise žen ÚV KSČM
Mladí komunisté

KSČM v krajích

 

 

ÚVODNÍ STRÁNKA | Aktuality

Aktuality

 

 

(14.5.2016)

Předsedou ÚV KSČM zůstává Vojtěch Filip. Získal 203 hlasů, jeho protikandidát Josef Skála 150.

 

O předsednické místo se po odstoupení kandidáta Ivana Hrůzy ucházeli dva kandidáti, a to Vojtěch Filip a Josef Skála. Dosavadní předseda Vojtěch Filip ve sjezdovém projevu varoval delegáty před radikalizací strany a nebezpečným populismem a vyzval ke kontinuitě a jednotě. „Pro delegáty je důležité, abychom s odpovědností k budoucnosti strany vybírali do funkcí ve vedení strany zejména ty, kteří budou představovat kontinuitu současného vedení s vedením, které ještě ve větší obměně, jak očekávám, bude řídit naši KSČM po IX. sjezdu, tedy dát šanci mladším navrženým kandidátům,“ uvedl (celý projev je k dispozici na webových stránkách KSČM). Druhý kandidát Josef Skála získal 150 hlasů.

Post 1. místopředsedy obhájil ziskem 263 hlasů Petr Šimůnek. Protikandidát Petr Braný obdržel 84 hlasů. Třetí kandidát, Jaromír Kohlíček, z volby odstoupil.

Sjezd dále rozhodl, že ve vedení strany budou dva místopředsedové. Vybíral z třinácti nominovaných kandidátů. Zvítězil Josef Skála (181 hlasů) a Jiří Dolejš (187 hlasů).

Rozhodovat se bude rovněž o programovém zaměření strany pro další období.

 

 

Zdroj: Tiskové středisko IX. sjezdu KSČM