Jdi na obsah Jdi na menu
 


A. Černý: Politika nesmí být výtah k moci

17. 5. 2016

 

(17.5.2016)

Církevní restituce, proti kterým vystupuje KSČM dlouhodobě a snaží se alespoň v některých případech jejich dopad na jednotlivé obce, města i jednotlivé občany zmírnit, byly také jedním z hlavních volebních témat ČSSD. Tato strana razantně proklamovala, jak jim zabrání.

 

Dnes i ministryně Šlechtová z hnutí ANO konstatuje, že církve mají majetek, ale lidem jsou k ničemu. To, co jsme věděli již před schválením restitucí, ministryně objevila ve vztahu k svému návrhu, aby katolíci neměli Hrad a vlastnictví Pražského hradu měl stát. Je jen velkou škodou, že kdysi minulí i ti dnešní vládní představitelé trochu více nezpochybňovali nároky církví a bez uzardění restituce schválili, a to také hlasy těch, kteří proti nim ve svých politických kampaních vystupovali.

Dá se říct, že obelhali nás všechny. A přidat k této garnituře můžeme i bývalého premiéra Mirka Topolánka, jenž ve své knize varuje Zemana před Babišem. Kritizuje naprosto všechny, počínaje Paroubkem a konče současným předsedou ODS Petrem Fialou. Jen na sebe tento zhrzený politik jaksi zapomíná. Vždyť právě jeho a Nečasova vláda zanechaly v naší republice nespočetné množství nevyřešených kauz, které dodnes mají dopad na život našich občanů.

Proto v nadcházejících krajských volbách pečlivě zvažujme, komu dáme svůj hlas a zdali onen člověk svůj program myslí skutečně vážně, nebo je pouze chytrým marketingovým tahem, který ho má vynést na politické nebe.

 

 

Autor: Alexander Černý, poslanec Parlamentu ČR za KSČM Zdroj: Mediální úsek ÚV KSČM