Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslankyně ve Svitavách

31. 1. 2012

Dopisy

FOTO - Lidmila KRUŽÍKOVÁ
PÍŠETE NÁM


 

V rámci svého poslaneckého dne 25. ledna měla Květa Matušovská (na snímku) ve Svitavách nabitý program. Nejdříve jednala na OV KSČM o problémech zdravotnictví, pak navštívila dětské zařízení Baby krůček, které bylo otevřeno před několika dny a pomáhá řešit svízelnou situaci při stávajícím nedostatku míst v mateřských školách.

Baby krůček je pro děti maminek, které hledají práci, popřípadě pro ty, kteří hlídání svých malých ratolestí řeší společně s rodinnými příslušníky, přesto však potřebují i skupinové hlídání. Zajišťuje jak částečnou, tak celodenní péči pro děti už od 1,5 roku až po předškoláky. Krásné prostředí, hodné tety, spousta hraček - jako doma. Poslankyně si s malými Svitaváčky pohrála, přinesla jim i nějaké sladkosti, hlavně však diskutovala o tom, co všechno je pro děti zajišťováno, a ptala se na financování.

***

Její další návštěva patřila městské policii. Zde jednala nejen s velitelem, ale také s koordinátorem prevence kriminality. Získala řadu informací o práci a o projektech, které se snaží, aby především děti a mládež byly chráněny před nežádoucími jevy. Seznámila se i technikou, jako je např. pult centrální ochrany či monitorování jednotlivých částí Svitav.

Odpoledne se šla podívat do penzionu-domova pro důchodce, který je součástí Seniorcentra, kde žijí občané města, kteří už potřebují občas nějakou pomoc. Navštívila zde několik bytů, každý je jiný, ale všechny velmi pěkné a útulné. Viděla i společenskou místnost a jídelnu a diskutovala s obyvateli. Ti byli potěšeni, že mezi sebou mohli přivítat tak milého a sympatického hosta.

V závěru dne se pak uskutečnilo setkání s generálním ředitelem Svitapu, s. r. o., Janem Heřmanským. Poslankyně se ptala na pracovní podmínky, výrobu, vývoz, řeč přišla také na to, že Svitap sponzoruje většinu aktivit, které se ve Svitavách realizují. Tím, že podnik prosperuje, mají také mnozí možnost získat práci.

Všude, kde Květa Matušovská byla, bylo kladně hodnoceno, že navštěvuje jednotlivé instituce a zařízení, protože poslanci z ostatních politických stran tak aktivní nejsou.

Lidmila KRUŽÍKOVÁ

 

****************

V úterním vydání Haló novin na stránce »Píšete nám« ještě shledáte tyto dopisy:

  • Čtenář Stehlík přemítá, zda Kalousek »Bude chlap, nebude chlap?«...
  • Akademici píší »Otevřený dopis vládě České republiky«, k rukám předsedy vlády Petra Nečase nejen o návrhách věcných záměrů zákona o vysokých školách....
  • Členové odborové organizace ÚP ČR KoP Litoměřice a Ostrava jsou silně znepokojeni tím, co se od ledna 2012 děje na kontaktních pracovištích Úřadu práce ČR. Více v »Prohlášení odborové organizace Úřadu práce ČR, Kontaktní pracoviště (KoP) Litoměřice a Ostrava«.

Dopisy si můžete přečíst jako vždy na straně 11 buď v tištěné podobě Haló novin (k zakoupení na stáncích), nebo v elektronické podobě na internetových stránkách www.publero.com.

****************

31. 1. 2012  Lidmila KRUŽÍKOVÁ